Parcul Dendrariu din Chișinău va avea mai multe intrări

  • 14 Septembrie 2020 13:55
Parcul Dendrariu din Chișinău va avea mai multe intrări

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat, pe rețelele de socializare, că a discutat cu directorul Parcului Dendrariu, Ion Uzun, noi planuri și idei de dezvoltare a acestei zone de agrement.

Potrivit lui Ceban, pentru confortul și accesibilitatea vizitatorilor vor fi create noi intrări, vor fi instalate sisteme de irigare noi, iluminat nou și vor fi amenajate noi zone de odihnă și locuri de joacă pentru copii.

Edilul municipiului Chișinău a anunțat și despre oportunitatea amenajării unor piste pentru bicicliști separat de zonele accesibile pietonilor.

Conform informațiilor prezentate pe pagina on-line a parcului, noua intrare va fi realizată pe str. C. Stere, totodată va fi construită și aleea care va face legătura dintre intrarea respectivă și restul aleilor parcului.

În prezent, în Parcul Dendrariu există o singură intrare care se află pe str. Ion Creangă. Parcul a fost fondat în anul 1973 pe locul fostei Grădini Botanice a Academiei de Științe a Moldovei. La început a avut o suprafață de 73 de hectare, în prezent suprafața parcului a crescut la 77,8 de hectare. Parcul este amplasat în partea de vest a municipiului Chișinău între străzile I. Creangă, V. Lupu, E. Сoca și A. Șciusev. Pe suprafața parcului există peste o mie de tipuri de plante care reprezintă majoritatea florei din Republica Moldova.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău