Parchetul sud-african a făcut apel în cazul Pistorius

  • 04 Noiembrie 2014 11:54
Parchetul sud-african a făcut apel în cazul Pistorius

Parchetul sud-african, nemulțumit de verdictul de 'omucidere involuntară' pronunțat împotriva lui Oscar Pistorius, a făcut apel marți la această decizie, deschizând astfel calea unui proces pentru campionul paralimpic, aflat în penitenciar din luna octombrie după ce și-a omorât prietena în 2013, informează Agerpres.'Noi anunțăm astăzi că parchetul…

Parchetul sud-african, nemulțumit de verdictul de 'omucidere involuntară' pronunțat împotriva lui Oscar Pistorius, a făcut apel marți la această decizie, deschizând astfel calea unui proces pentru campionul paralimpic, aflat în penitenciar din luna octombrie după ce și-a omorât prietena în 2013, informează Agerpres.

'Noi anunțăm astăzi că parchetul național a înaintat apel atât pentru verdict, cât și pentru sentință', a afirmat purtătorul de cuvânt al instituției, Nathi Mncube, într-un comunicat dat publicității.

Atletul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost condamnat pe 21 octombrie la cinci ani de închisoare pentru uciderea prietenei sale. Pistorius, în vârstă de 27 ani, a împușcat-o pe Reeva Steenkamp, un manechin de 29 ani cu care era împreună de 3 luni, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, în vila sa de lux din Pretoria. Sportivul a susținut tot timpul că a confundat-o cu un hoț care a pătruns în casă în toiul nopții, atunci când a împușcat-o mortal pe prietena sa, prin ușa închisă a toaletei.

Pistorius a scăpat de acuzația mult mai gravă de crimă cu premeditare, care i-ar fi putut aduce o condamnare pe viață.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:2,06 m/s
Thu
20
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău