Parchetul General rus a demarat o anchetă împotriva directorului Institutului Național al Memoriei din Ucraina

  • 14 Martie 2019 11:24
Parchetul General rus a demarat o anchetă împotriva directorului Institutului Național al Memoriei din Ucraina

Comisia de anchetă a Parchetului General Rus a demarat o anchetă pentru reabilitarea nazismului, împotriva directorului Institutului Național al Memoriei din Ucraina, Volodimir Viatrovici.

„Potrivit datelor anchetatorilor, de la sfârșitului anul 2014 și până în momentul de față, Volodimir Viatrovici neagă datele stabilite prin sentința Tribunalului Militar Internațional din Nürnberg la adresa criminalilor de război. De asemenea, directorul Institutului Național al Memoriei din Ucraina, Volodemir Viatrovici contestă, inclusiv, apartenența naționaliștilor ucraineni în cel de-al Doilea Război Mondial la trupele Trupele Waffen-SS și participarea lor la crime de război comise împotriva civililor”, se specifică în comunicatul de joi al Comisiei de anchetă a Parchetului General rus.

În comunicat se mai specifică că negarea faptelor stabilite prin sentințele și condamnările Tribunalului Militar Internațional din Nürnberg la adresa criminalilor de război, negarea rezultatelor celui de-al Doilea Război Mondial, precum și glorificarea criminalilor naziști nu poate fi lăsată fără o atenție adecvată. 
Potrivit unor declarații anterioare făcute de directorul Institutului Național al Memoriei din Ucraina, Volodemir Viatrovici, el va risipi „legendele despre unitatea ucrainenilor și rușilor”. Într-o altă declarație anterioară făcută de directorul Institutului Național al Memoriei din Ucraina, Volodemir Viatrovici a făcut referire la necesitatea „unei decomunizări rapide și decisive” în Crimeea și Donbas. De asemenea, directorul Institutului Național al Memoriei din Ucraina, Volodemir Viatrovici consideră că ucrainenii ar trebui să renunțe la sărbătorirea Zilei de 8 martie pentru a evita „sincronizarea” cu Rusia.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău