Parc industrial din Strășeni, FUNCȚIONAL până la finele 2015

  • 21 Octombrie 2015 18:36
Parc industrial din Strășeni, FUNCȚIONAL până la finele 2015

Cel de al doilea parc industrial de la Strășeni, unde urmează a fi lansată producția de cabluri electrice pentru automobile va deveni funcțional până la finele anului curent.

Asigurări în acest sens a dat astăzi Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata, în cadrul celui de-al treilea forum economic moldo-italian. Cu o investiție totală de peste 20 de milioane de euro, parcul urmează să creeze peste 1 000 de locuri noi de muncă.

Potrivit ambasadorului Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata, lucrările de construcție a celui de-al doilea parc industrial din Republica Moldova, „Triveneta Cavi Development”, amplasat în localitatea Strășeni au fost finalizate și în decurs de cel mult două luni acesta ar urma să își înceapă activitatea.  Primele cabluri electrice de tensiune joasă și medie vor fi produse deja în luna decembrie, iar rulajul anual al producției ar urma să depășească 80 de milioane de euro.

Ministrul Economiei din Republica Moldova, Stéphane Bridé, prezent la forum, a salutat revigorarea în ultima perioadă a relațiilor comerciale moldo-italiene, menționând că investițiile în parcul industrial de la Strășeni vor contribui la dezvoltarea economică a regiunii.

Parcul Industrial „Triveneta Cavi Development” are o suprafață de circa 11 hectare cu o hală de producție de circa 14.000 de metri pătrați.

Potrivit Ministerului Economiei, în ultimii 3 ani, investițiile italiene în economia Republicii Moldova se cifrează la circa 120 de milioane de euro. Acestea vizează în special domeniile textil, agro-alimentar și automotive.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău