Parc fotovoltaic de 2,8 MW, construit la Criuleni

  • 10 Februarie 2022 16:04
Parc fotovoltaic de 2,8 MW, construit la Criuleni

Un parc fotovoltaic de 2,8 MW a fost construit în raionul Criuleni cu sprijinul Guvernului Chinei. Acesta se întinde pe o suprafață de opt hectare și are instalate 7 400 de panouri fotovoltaice și 16 invertoare. Valoare totală a proiectului este de patru milioane de euro, transmite IPN.

Centrala electrică va permite generarea unei cantități de energie electrică de peste trei milioane kWh pe an și va putea acoperi cererea de energie electrică a instituțiilor publice din raionul Criuleni. Este vorba despre spitale, școli, grădinițe, clădiri administrative etc.

Energia produsă de panourile fotovoltaice va fi comercializată și, în funcție de tariful care va fi negociat, bugetul raional va fi suplinit cu circa 3-5 milioane de lei pe an.

Joi, 10 februarie, a fost semnat Acordul de predare-primire a Parcului fotovoltaic. Documentul a fost semnat de viceprim-ministrul, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, și ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Yan Wenbin.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău