Paravanul a căzut! Air Moldova are un nou beneficiar final (Mold-street)

  • 16 Octombrie 2019 09:14
Paravanul a căzut! Air Moldova are un nou beneficiar final (Mold-street)

Schimbare radicală în structura asociaților de la Civil Aviation Group SRL – firma care un an în urmă a privatizat compania aeriană de stat Air Moldova, achitând un preț de 50 milioane lei și asumându-și obligațiunea de a achita datoriile de 1,25 miliarde lei, informează Mold-street.com.

Potrivit sursei citate, Blue Air Aviation SA din România, care deținea 49% din capitalul Civil Aviation Group SRL, proprietarul Air Moldova, a cedat pachetul.

Schimbare de asociat pe timp de sechestru

Noul asociat este afaceristul Dzintars Pomers din Letonia, care exercită și funcția de administrator al companiei Civil Aviation Group.  

Tranzacția a avut loc în perioada 18 septembrie  7 octombrie 2019, exact când Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA și Procuratura Anticorupție au anunțat că au aplicat sechestru în valoare de 301,6 milioane de lei pe capitalul Air Moldova, dar și pe cel al Civil Aviation Group SRL.

În aceeași perioadă, ARBI a aplicat sechestru în valoare de circa 670 de milioane de lei și pe bunuri și active care aparțin companiei Air Moldova, inclusiv automobile, imobile, dar și două aeronave.

Citiți materialul integral pe Mold-street.com.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău