Paradă militară în Piața Marii Adunări Naționale

  • 27 August 2021 12:44
Paradă militară în Piața Marii Adunări Naționale

În Piața Marii Adunări Naționale s-a desfășurat parada militară consacrată aniversării a 30-cea de la declararea Independenței Republicii Moldova. Parada a fost condusă de comandantul general de brigadă, Igor Gorgan. Spre deosebire de anii precedenți, la această aniversare s-a renunțat la tehnica militară. În legătură cu situația sanitară, în tribune au avut acces doar invitații speciali, transmite IPN.

În Piața Marii Adunări Naționale au defilat militari din garnizoanele Bălți, Cahul și Chișinău, studenți ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun” și o formațiune a veteranilor conflictului armat din anul 1992 pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. La paradă au participat și angajați ai Poliției de Frontieră, angajați ai altor subdiviziuni ale Ministerului Afacerilor Interne.

Alături de conducerea de vârf a țării, parada a fost urmărită de președintele Poloniei, Andrzej Duda, care a ajuns ieri la Chișinău. Din cauza ceții dense, care  a împiedicat aterizarea la timp pe Aeroportul Internațional Chișinău, președintele României, Klaus Iohannis, a ratat ceremonia de inaugurare a sărbătorii Ziua Independenței, dar a reușit să ajungă chiar la începutul paradei. Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelesky, și premierul ucrainean, Denys Shmyhal, au prins onorarea simbolurilor de stat și încheierea paradei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău