Paradă a fanfarelor și a portului popular pe străzile din Botoșani (FOTO)

  • 04 August 2019 19:52
Paradă a fanfarelor și a portului popular pe străzile din Botoșani (FOTO)

Zeci de ansambluri folclorice din județul Botoșani, dar și Bistrița Năsăud, Constanța, Iași, Maramureș, Neamț, Olt sau Suceava au participat, duminică, la Parada fanfarelor și a portului popular, desfășurată în municipiul Botoșani.

Evenimentul, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT), instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Botoșani, face parte din programul Festivalului Internațional al Cântecului, Jocului și Portului Popular "Vasile Andriescu" și "Festivalului fanfarelor".

Parada fanfarelor și a portului popular s-a desfășurat pe traseul Piața Revoluției - strada Cuza Vodă - strada Nicolae Iorga - Calea Națională - strada Marchian - strada Cuza Vodă - Pietonalul Unirii - Parcul "Mihai Eminescu", participanții primind aprecieri de la miile de spectatori prezenți la eveniment.

Foto: (c) Cristian LUPAȘCU/AGERPRES

"Ne bucurăm că și de această dată avem multe formații, din județ, dar și din afara județului. Sunt 26 de ansambluri care se prezintă cu programe la înălțime. Aș vrea să mulțumesc edililor din localitățile din județul Botoșani și nu numai că mențin tradiția populară. Având în vedere că sunt 26 de ansambluri, vă dați seama că tradiția noastră este pe mâini bune", a declarat directorul CJCPCT, Cornelia Ciobanu.

Manifestarea culturală, aflată la cea de a XIV-a ediție, s-a încheiat cu un spectacol susținut de fanfarele participante pe scena amenajată în Parcul "Mihai Eminescu". 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău