Papa Francisc: ”Un infirmier mi-a salvat viața''

  • 30 August 2021 11:45
Papa Francisc: ”Un infirmier mi-a salvat viața''

Papa Francisc a dezvăluit, referitor la recenta sa operație la colon, că un infirmier i-a ''salvat viața'' și că este a doua oară când se întâmplă acest lucru. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat postului de radio spaniol COPE și care va fi difuzat miercuri, relatează luni EFE, citat de Agerpres.

Într-un scurt extras din acest interviu difuzat luni, papa glumește pe seama sănătății sale și răspunde "încă sunt viu: un infirmier mi-a salvat viața, un om cu multă experiență''.

''Este a doua oară când un infirmier îmi salvează viața. Prima oară a fost în anul 1957", a mărturisit papa.

Atunci a fost o măicuță italiană cea care, opunându-se medicilor, i-a schimbat medicația tânărului seminarist pentru a-l trata de pneumonia de care suferea și i-a salvat viața, după cum a povestit papa Francisc în repetate ocazii.

Interviul abordează, potrivit COPE, și speculațiile privind sănătatea papei, inclusiv o posibilă retragere din activitate - un zvon amintit într-un ziar italian.

Referitor la aceasta, pontiful răspunde: "Când un papă este bolnav se iscă o briză sau un uragan în Conclav".

Papa Francisc a fost operat la 4 iulie "pentru stenoză diverticulară gravă cu semne de diverticulită sclerozantă", în cadrul căreia i-a fost extrasă o parte din colon și pentru care a stat zece zile în spital.

La ultimele evenimente publice, papa a apărut complet recuperat, deși la ultima audiență cu legislatorii catolici și-a început discursul prezentându-și scuze pentru că nu putea să stea în picioare deoarece se afla "în perioada postoperatorie".

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău