Papa Francisc și fostul suveran pontif Benedict al XVI-lea au fost vaccinați împotriva COVID-19 (Vatican)

  • 14 Ianuarie 2021 19:02
Papa Francisc și fostul suveran pontif Benedict al XVI-lea au fost vaccinați împotriva COVID-19 (Vatican)

Atât papa Francisc, cât și fostul suveran pontif Benedict al XVI-lea au primit prima doză a vaccinului împotriva COVID-19, a anunțat joi Vaticanul, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, și fostul suveran pontif Benedict, în vârstă de 93 de ani, au fost vaccinați în cadrul programului de inoculare de la Vatican care a demarat miercuri.

Ambii sunt sunt vulnerabili la contractarea virusului având în vedere vârsta înaintată.

Papa Francisc este probabil mai expus riscului întrucât în tinerețe, pe când se afla în Argentina, a suferit o intervenție chirurgicală prin care i-a fost extirpată o parte dintr-un plămân în urma unei infecții.

Fostul papă Benedict are o stare de sănătate fragilă și suferă de numeroase afecțiuni asociate vârstei înaintate, cum ar fi artrita.

La Vatican s-au înregistrat mai puțin de 30 de cazuri de coronavirus, cele mai multe printre membrii Gărzii Elvețiene, care trăiesc în regim de cazarmă.

Papa Francisc a declarat în weekend că toată lumea ar trebui să se vaccineze. ''Este o alegere etică pentru că te joci cu sănătatea ta, cu viața ta, dar și cu viețile celorlalți'', a declarat suveranul pontif pentru postul italian de televiziune Canale 5. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău