Papa Francisc se va deplasa în luna septembrie în Kazahstan și speră să se întâlnească cu patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse

  • 02 August 2022 13:32
Papa Francisc se va deplasa în luna septembrie în Kazahstan și speră să se întâlnească cu patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse

Papa Francisc se va deplasa în Kazahstan în perioada 13-15 septembrie pentru a participa la un congres dedicat dialogului între religii și unde ar putea să se întâlnească cu patriarhul Kirill, liderul spiritual al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Suveranul pontif "va merge în Kazahstan între 13 și 15 septembrie și va vizita orașul Nursultan cu ocazia celui de-al VII-lea Congres al liderilor religiilor mondiale și tradiționale", a anunțat într-un comunicat purtătorul de , potrivit Agerpres.

Papa Francisc a declarat în mai multe interviuri recente că speră să se întâlnească cu patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse. Comunicatul publicat luni de Vatican, în care este anunțată această deplasare a suveranului pontif, nu conține însă nicio referire la patriarhul Kirill. Documentul a fost publicat în limbile rusă, italiană și engleză, precizează Reuters. Patriarhul Kirill și-a exprimat sprijinul deplin față de decizia Rusiei de a invada Ucraina. Papa Francisc intenționa să se întâlnească cu patriarhul Kirill luna trecută la Ierusalim, după o vizită în Liban, însă ambele deplasări ale sale au fost anulate.

Președinția kazahă anunțase deja în luna aprilie vizita papei Francisc cu ocazia acestui congres, care vizează promovarea dialogului între religii și a cărui primă ediție s-a desfășurat în 2003.

Sâmbătă, la întoarcerea din vizita sa întreprinsă în Canada, liderul de la Vatican, în vârstă de 85 de ani și afectat de dureri la genunchi care îl obligă să se deplaseze într-un scaun cu rotile, a dezvăluit că nu va mai putea să călătorească în același ritm ca în anii trecuți, evocând și posibilitatea de a "se retrage" din activitate.

Suveranul pontif a confirmat totuși că dorește să ajungă în Kazahstan, întrucât acea vizită va fi o călătorie "liniștită, fără prea multe deplasări".

Kazahstan, cea mai mare țară din Asia Centrală, este un stat frontalier și apropiat din punct de vedere diplomatic de Rusia, care desfășoară în prezent o ofensivă militară în Ucraina, împotriva căreia papa Francisc s-a exprimat de mai multe ori în ultimele luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău