Papa Francisc, mesaj optimist de Anul Nou: 2021 va fi un an bun. Avem nevoie și de vaccin pentru suflet

  • 01 Ianuarie 2021 16:27
Papa Francisc, mesaj optimist de Anul Nou: 2021 va fi un an bun. Avem nevoie și de vaccin pentru suflet

Papa Francisc a transmis un mesaj de Anul Nou, în ciuda faptului că nu a putut oficia liturghia dedicată Fecioarei Maria, care este celebrată în fiecare an de Vatican în ziua de 1 ianaurie. Suveranul Pontif le-a transmis credincioșilor din toată lumea că 2021 va fi un an bun, îndemnându-i pe toți să aibă grijă unii de alții, relatează Digi24.ro.

Omenirea are nevoie de un vaccin pentru suflet, a mai transmis Papa în mesajul citit de cardinalul Pietro Parolin, cel care a ținut slujba de Anul Nou, transmite catholicnewsagency.com.

"Nu contează câte persoane cunoaștem, dacă nu ne putem îngriji de ele. Anul acesta, în timp ce așteptăm o recuperare și noi tratamente, să nu uităm de grija față de ceilalți. Pentru că, pe lângă un vaccin pentru corp, avem nevoie de un vaccin pentru suflet, care înseamnă grija față de ceilalți. Va fi un an bun dacă ne îngrijim unii de alții, așa cum Fecioara Maria are grijă de noi", a spus papa.

Papa Francisc nu a putut să oficieze slujba din prima zi a noului an, precum și pe cea de din 31 decembrie din cauza unei crize de sciatică.

Potrivit EFE, citată de Agerpres, Papa Francisc a lăsat în scris omilia pentru a putea fi citită vineri de Anul Nou de cardinalul Parolin în fața unui mic număr de participanți și de reprezentanți ai mass-media, prezenți în număr redus în Bazilica Sf. Petru pentru a evita contagierile cu noul coronavirus.

Această slujbă, ca și restul liturghiilor oficiate în perioada sărbătorilor la Vatican, s-a desfășurat în lipsa credincioșilor.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,54 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
21
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău