Papa Francisc lansează un apel la reconciliere în fața disputelor și a războaielor

  • 18 Aprilie 2022 15:32
Papa Francisc lansează un apel la reconciliere în fața disputelor și a războaielor

Papa Francisc a lansat luni un apel creștinilor "să pună întotdeauna accentul pe cuvântul reconciliere" în fața disputelor și a războaielor, cu prilejul rugăciunii Regina Coeli din a doua zi de Paște, pe care a pronunțat-o de la fereastra Palatului Pontifical, relatează EFE, potrivit Agerpres.

În așa numita Lunea Îngerului, cu care se încheie ritualurile din Săptămâna Sfântă, papa le-a adresat tuturor Sărbători fericite, exprimându-și dorința ca "Mântuitorul înviat să aducă speranță și alinare celor aflați în suferință și ca nimeni să nu fie abandonat".

Papa a cerut "să fie lăsat că câștige Dumnezeu" și să se renunțe "la planurile noastre lumești", astfel încât inimile noastre să devină sălașele Domnului, ale păcii și ale dreptății".

Cu această rugăciune s-au încheiat ritualurile din Săptămâna Luminii, în care războiul a fost cel care a concentrat mesajele papei, precum cel transmis în duminica Paștelui când a făcut apel la pace în Ucraina, "devastată de un război crud și absurd".

Zilele acestea papa a fost din nou afectat de durerea de care suferă în genunchiul drept, fapt ce l-a împiedica să celebreze sâmbătă Slujba de Înviere.

Luni, în cursul după-amiezii, papa se va reuni în Piața Sf. Petru cu aproape 50.000 de tineri, veniți din diferite părți ale Italiei într-un pelerinaj organizat de Pastorala pentru Tineret a Conferinței Episcopale, după o pauză de doi în care pandemia a împiedicat astfel de reuniuni. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău