Papa Francisc își exprimă îngrijorarea în legătură cu ''intensificarea activităților militare'' în Ucraina

  • 18 Aprilie 2021 16:39
Papa Francisc își exprimă îngrijorarea în legătură cu ''intensificarea activităților militare'' în Ucraina

Papa Francisc și-a exprimat duminică îngrijorarea în legătură cu "intensificarea activităților militare" în Ucraina, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Rusia este acuzată că a trimis zeci de mii de soldați în apropiere de frontiera sa cu Ucraina și în Crimeea, peninsulă anexată de Moscova în 2014, iar confruntările, care aproape se opriseră de la un armistițiu convenit în vara lui 2020, au fost reluate recent.

"Urmăresc cu o îngrijorare profundă evenimentele care se desfășoară în câteva regiuni din estul Ucrainei, unde în ultimele luni s-au înmulțit încălcările armistițiului", a declarat Papa Francisc în tradiționala sa rugăciune duminicală publică din Piața San Pietro.

"Sper cu tărie că putem evita o amplificare a tensiunii și că pot fi făcute în schimb gesturi pentru promovarea încrederii reciproce și pentru favorizarea reconcilierii și a păcii, atât de necesare și dezirabile", a afirmat el.

"Trebuie să ne gândim de asemenea la situația umanitară care afectează populația, față de care îmi exprim solidaritatea", a adăugat Suveranul Pontif.

Vineri, președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel și-au exprimat sprijinul pentru președintele ucrainean Volodimir Zelenski și au făcut apel la Rusia să își retragă trupele de la frontieră pentru a se ajunge rapid la o detensionare a situației.

Populația din Ucraina este majoritar ortodoxă, însă catolicii de rit oriental sunt extrem de prezenți în vestul țării, în apropiere de Polonia.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău