Papa Francisc face apel la ''o fraternitate'' care să depășească granițele în Europa

  • 13 Septembrie 2021 14:33
Papa Francisc face apel la ''o fraternitate'' care să depășească granițele în Europa

Papa Francisc, aflat în vizită oficială până miercuri în Slovacia, a făcut apel luni la "o fraternitate" care să depășească granițele în Europa, aflată acum în situația de a-și relansa economia slăbită de pandemia de coronavirus, relatează AFP.

"Fraternitatea este cea de care avem nevoie pentru a promova o integrare din ce în ce mai necesară", a declarat papa Francisc, în fața autorităților politice și civile din această țara cu 5,4 milioane de locuitori, unde a sosit duminică, după o scurtă escală la Budapesta.

"Acest lucru este acum urgent deoarece, după luni grele de pandemie, se anunță, cu numeroase dificultăți, o mult așteptată relansare economică, favorizată de planurile de redresare din Uniunea Europeană", a afirmat el, potrivit Agerpres.

Slovacia a înregistrat la începutul anului cele mai ridicate rate de contagiune și de deces asociate COVID-19 din lume și a raportat peste 12.000 de decese de la începutul pandemiei.

Papa Francisc a rezumat istoria țării drept "un mesaj de pace", subliniind nașterea "fără conflict" în urmă cu 28 de ani a Republicii Cehe și a Slovaciei.

"Această țară trebuie să-și reafirme mesajul de integrare și de pace și faptul că Europa se distinge printr-o solidaritate care, depășind frontierele, o poate readuce în centrul istoriei", a subliniat el.

Suveranul pontif a reafirmat luni că într-o lume total interconectată "nimeni nu se poate izola, ca individ, ca națiune", o lecție importantă învățată în urma pandemiei.

Papa Francisc, care pledează pentru o lume mai corectă post-pandemie, consideră că "nimeni nu ar trebui stigmatizat sau discriminat", în timp ce viitorul trebuie să aducă o "luptă serioasă împotriva corupției" și să asigure dreptul la un loc de muncă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău