Papa Francisc anunță că își menține vizita în Irak în pofida tirurilor de rachete

  • 03 Martie 2021 13:24
Papa Francisc anunță că își menține vizita în Irak în pofida tirurilor de rachete

Papa Francisc a declarat că își menține vizita în Irak, în perioada 5-8 martie, în pofida tirurilor de rachete care au lovit miercuri o bază americană din vestul țării, provocând moartea unei persoane, relatează AFP și Reuters.

"Voi merge în Irak în pelerinaj", a declarat papa după tradiționala sa audiență de miercuri, subliniind că dorește "să întâlnească un popor care a suferit atât de mult, să întâlnească această Biserică martirizată".

"Vă rog să însoțiți cu rugăciune această călătorie (...). Poporul irakian ne așteaptă, l-a așteptat pe papa Ioan Paul al II-lea, căruia i s-a interzis să meargă acolo. Nu poți dezamăgi un popor a doua oară", a adăugat papa argentinian.

Papa Francisc intenționează astfel să onoreze promisiunea făcută de papa polonez Ioan Paul al II-lea care a renunțat în 1999 să meargă în Irak după negocieri eșuate cu fostul președinte Saddam Hussein.

Suveranul pontif a făcut aceste declarații la doar câteva ore după tirul de rachete din Irak.

Cel puțin zece rachete au lovit miercuri baza aeriană Ain al-Asad din vestul Irakului ce găzduiește forțe ale SUA, ale coaliției și irakiene, provocând moartea unui antreprenor civil.

Marți, directorul serviciului de presă al Vaticanului a precizat că papa Francisc se va deplasa probabil într-o mașină blindată în timpul călătoriei sale în Irak.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău