Papa Francisc a stat blocat timp de 25 de minute într-un ascensor a fost salvat de pompierii de la Vatican

  • 01 Septembrie 2019 15:36
Papa Francisc a stat blocat timp de 25 de minute într-un ascensor a fost salvat de pompierii de la Vatican

Papa Francisc a ajuns cu întârziere la slujba săptămânală pe care o oficiază în piața Sfântul Petru din Roma în fiecare duminică, întrucât a rămas blocat timp de 25 de minute într-un ascensor din Vatican, din care a fost salvat în cele din urmă de echipele locale de pompieri, informează Reuters și AFP.

"Trebuie să vă cer iertare", a declarat, zâmbind, suveranul pontif înainte de a oficia acea slujbă, care a început cu o întârziere de aproximativ 10 minute.

Apoi, papa Francisc a explicat pelerinilor prezenți în piață că în clădirile de la Vatican s-a produs o pană de electricitate și că el a rămas blocat într-un ascensor, din care a fost salvat de echipele locale de pompieri.

"O rundă de aplauze pentru brigada de pompieri, vă rog!", a adăugat liderul de la Vatican, adresându-se credincioșilor prezenți în piața Sfântul Petru.

Tot duminică, papa Francisc a anunțat că va ridica 13 prelați romano-catolici la rangul de cardinal, luna viitoare, inclusiv 10 "cardinali-electori" cu vârste sub 80 de ani, care vor fi eligibili să voteze în conclavul ce va fi organizat pentru alegerea succesorului său.

Suveranul pontif a făcut acest anunț surpriză în timpul slujbei sale duminicale. Viitorii cardinali provin din mai multe țări, inclusiv din Indonezia, Cuba, Luxemburg, Maroc și Republica Democrată Congo.

Ceremonia lor de învestire, cunoscută sub numele de "consistoriu", va avea loc pe 5 octombrie, a precizat papa Francisc.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău