Papa Francisc a fost externat, la nouă zile după intervenția chirugicală

  • 16 Iunie 2023 18:50
Papa Francisc a fost externat, la nouă zile după intervenția chirugicală

Papa Francisc a fost externat, la nouă zile după ce a fost supus unei intervenții chirugicale pentru repararea unei hernii abdominale, informează Agerpres.

Suveranul pontif, în vârstă de 86 de ani, a părăsit spitalul Gemelli din Roma într-un fotoliu rulant, făcând cu mâna reporterilor și simpatizanților aflați la intrarea principală în timp ce se îndrepta către un autovehicul care îl aștepta.

''Papa este bine. Este într-o stare mai bună decât înainte'', le-a declarat Sergio Alfieri, chirurgul-șef care l-a operat pe papa Francisc pe 7 iunie, reporterilor aflați în fața spitalului după plecarea suveranului pontif.

Alfieri a precizat că papa are o stare de sănătate care îi poate permite să călătorească. Suveranul pontif are programate călătorii în Portugalia la începutul lui august și în Mongolia la sfârșitul aceleiași luni.

Audiențele papei au fost anulate până pe 18 iunie.

În mod tradițional, papa Francisc nu are programate audiențe în iulie, lună în care singurele apariții publice ale suveranului pontif sunt la rugăciunea de duminică. Va avea, așadar, la dispoziție întreaga lună viitoare pentru a se odihni înainte de călătoriile din august.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:0,51 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău