Papa Francisc a făcut primul pas spre beatificarea lui Robert Schuman și i-a acordat titulatura de „venerabil”

  • 19 Iunie 2021 19:22
Papa Francisc a făcut primul pas spre beatificarea lui Robert Schuman și i-a acordat titulatura de „venerabil”

Papa Francisc a făcut primul pas către beatificarea lui Robert Schuman, unul dintre părinții fondatori ai Uniunii Europene. Acesta i-a recunoscut „virtuțile eroice” și i-a acordat titulatura de „venerabil”, scrie digi24.ro.

„Sfântul Părinte l-a primit în audiență (...) pe cardinalul Marcello Semeraro, prefect al Congregației pentru cauzele sfinților, (...) și a autorizat Congregația să promulge decretele vizând (...) virtuțile eroice ale slujitorului lui Dumnezeu Robert Schuman”, precizează Vaticanul într-un comunicat.

Conform sursei citate dosarul beatificării lui Robert Schuman, animat de o profundă, dar discretă credință catolică, a fost lansat în urmă cu peste 30 de ani de dioceza din Metz, unde este înhumat fostul demnitar născut în Luxemburg în 1886 și decedat în 1963, scrie Agerpres.

Recunoașterea virtuților eroice precedă o beatificare, care necesită dovada realizării unui miracol. Este nevoie apoi de un al doilea miracol, validat de Vatican, pentru a obține statutul de ''sfânt''.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău