Papa Francisc a donat 100.000 de euro pentru migranții blocați la frontiera dintre Polonia și Belarus

  • 18 Ianuarie 17:36
Papa Francisc a donat 100.000 de euro pentru migranții blocați la frontiera dintre Polonia și Belarus

Papa Francisc a donat 100.000 de euro pentru a ajuta migranții blocați la frontiera dintre Polonia și Belarus, a anunțat marți Vaticanul.

„Sfântul Părinte a decis să trimită o contribuție de 100.000 de euro pentru a ajuta grupurile de migranți blocați între Polonia și Belarus", a precizat într-un comunicat Departamentul pentru Serviciul Dezvoltării Umane Integrale, organism al Sfântului Scaun însărcinat în special cu refugiații, scrie AFP, citată de Agerpres.

Donația urmărește de asemenea să ajute organizația neguvernamentală catolică Caritas Polonia „să facă față urgenței migratorii la frontiera dintre cele două țări”, a adăugat Vaticanul.

Începând de vara trecută, mii de migranți, originari în principal din Orientul Mijlociu și în special din Irak, au trecut sau au încercat să treacă, dinspre Belarus, frontiera de Est a Uniunii Europene, în Letonia, Lituania sau Polonia.

Papa Francisc, care face deseori donații umanitare, a făcut din apărarea migranților și a solicitanților de azil o prioritate a pontificatului său, înmulțindu-și apelurile adresate liderilor europeni de a-i primi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:4,63 m/s
Sun
16
Mon
13
Tue
14
Wed
16
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău