Papa Francisc: „Vaccinarea este un mod simplu, însă profund de promovare a binelui comun și a grijii unul față de celălalt”

  • 18 August 2021 08:57
Papa Francisc: „Vaccinarea este un mod simplu, însă profund de promovare a binelui comun și a grijii unul față de celălalt”

Papa Francisc a lansat miercuri un apel către oameni să se vaccineze împotriva COVID-19, afirmând că vaccinurile ar putea pune capăt pandemiei, însă acest lucru trebuie făcut de către toată lumea, relatează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

"Mulțumită lui Dumnezeu și muncii multora, avem acum vaccinuri care să ne protejeze împotriva COVID-19", a afirmat papa Francisc într-un mesaj video destinat susținerii inițiativei "It's up to you" (Depinde de tine), o campanie de promovare a vaccinării în Statele Unite și în alte țări de pe continentul american.

"Ele (vaccinurile) ne dau speranță să punem capăt pandemiei, însă numai dacă sunt disponibile tuturor și dacă lucrăm împreună", a adăugat el.

Papa Francisc s-a vaccinat și el împotriva COVID-19 în martie, spunând la acea vreme că este o obligație etică.

"Vaccinarea este un mod simplu, însă profund de promovare a binelui comun și a grijii unul față de celălalt, în special față de cei mai vulnerabili", a mai spus suveranul pontif.

"A fi vaccinat ... este un act de dragoste" și "a contribui la asigurarea vaccinării majorității oamenilor este un act de dragoste. Dragoste pentru sine, dragoste pentru familie și prieteni, dragoste pentru toată lumea", a mai spus papa Francisc, în vârstă de 84 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău