Papa Francis, 84 de ani, a fost operat la colon

  • 05 Iulie 2021 08:42
Papa Francis, 84 de ani, a fost operat la colon

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a fost supus duminică, la Roma, unei intervenții chirurgicale ''programate'' pentru o inflamație a colonului, relatează AFP.

Papa a fost internat la spitalul A. Gemelli din capitala Italiei, unde a suferit ''o intervenție chirurgicală programată pentru o stenoză diverticulară simptomatică a colonului''.

''Sfântul Părinte a reacționat bine la intervenția desfășurată sub anestezie generală'', potrivit unui comunicat al Vaticanului publicat cu puțin înainte de miezul nopții (22:00 GMT).

Papa suferă de o inflamație potențial dureroasă a diverticulilor, hernii care se formează pe pereții aparatului digestiv și a căror frecvență crește odată cu înaintarea în vârstă. Una dintre posibilele complicații ale acestei afecțiuni este stenoza, care este o îngustare a intestinului.

Papa a sosit în jurul orei 15:00 (13:00 GMT) cu mașina, fără escortă, însoțit de șoferul său și de un colaborator apropiat. El ar putea rămâne cinci zile pentru recuperare într-o cameră de la etajul 10 al spitalului.

Aflat într-o vizită de stat în Franța, președintele italian Sergio Mattarella i-a trimis un mesaj de susținere Papei și ''cele mai calde urări ale tuturor italienilor''.

Numeroase mesaje de solidaritate cu Suveranul Pontif au fost de asemenea postate pe site-ul Facebook al agenției oficiale a Vaticanului.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău