Papa condamnă atacurile din Norvegia, Afganistan și Marea Britanie

  • 17 Octombrie 2021 16:00
Papa condamnă atacurile din Norvegia, Afganistan și Marea Britanie

Papa Francisc a condamnat duminică recentele atacuri din Norvegia, Afganistan și Marea Britanie, într-o aparentă referire la înjunghierea mortală a parlamentarului David Amess.

"Săptămâna trecută au avut loc diverse atacuri, de exemplu în Norvegia, Afganistan, Anglia, care au dus la moartea și rănirea multora", a afirmat el în timpul ceremoniei săptămânale din Piața Sfântul Petru. "Îmi exprim apropierea față de familiile victimelor și mă rog, vă rog, abandonați calea violenței, care este întotdeauna o pierdere, o înfrângere pentru toți. Să ne amintim că violența naște violență", a afirmat el.

Cel puțin 41 de persoane au fost ucise și 70 rănite într-un atac sinucigaș la o moschee din Kandahar, Afganistan, vineri. Grupul sunnit Statul Islamic a revendicat atacul.

Miercuri, un bărbat din Norvegia a ucis cinci persoane cu un arc cu săgeți și alte arme, într-un atac care a durat jumătate de oră, atacându-și victimele pe străzi și intrând forțat în case și într-un supermarket.

David Amess, care avea 69 de ani și era membru al Partidului Conservator din Marea Britanie, a fost înjunghiat în mod repetat într-un atac ce a avut loc la Leigh-on-Sea, la est de Londra, în timpul unei întruniri cu constituenți, într-o biserică. Un bărbat britanic de 25 de ani a fost arestat, suspectat de crimă.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău