Papa avertizează asupra utilizării ''fără scrupule'' a rețelelor de socializare de către tineri

  • 27 Septembrie 2021 17:15
Papa avertizează asupra utilizării ''fără scrupule'' a rețelelor de socializare de către tineri

Papa Francisc a avertizat luni că mulți dintre așa numiții "nativi digitali" utilizează "fără scrupule" rețelele de socializare ca pe un "nou câmp de luptă" pentru a răspândi "știri false și a-și distruge adversarii", relatează EFE, citat de Agerpres.

Este ceea ce a declarat Suveranul pontif în mesajul său pentru cea de-a 36-a Zi mondială a tineretului, care se va marca duminică 21 noiembrie 2021, și va servi la pregătirea evenimentului care se va desfășura la Lisabona în 2023.

În mesajul său, papa Francisc a reamintit că urgența sanitară i-a împiedicat pe tineri "să iasă din casă pentru a merge la școală, la facultate, pentru a se întâlni" și i-a pus în situații dificile pe care nu erau obișnuiți să le gestioneze".

În multe cazuri, a spus papa, "au apărut probleme familiale, precum pierderea locului de muncă, depresia, singurătatea și dependențele. Fără a mai vorbi despre stresul acumulat, de tensiunile și izbucnirile de furie și de creșterea violenței". Papa a reamintit importanța "modestiei" pentru tineri și a criticat faptul că de multe ori ei prezintă "urmăritorilor" lor pe rețelele de socializare o imagine, care nu reflectă adevărul.

Sfântul părinte a deplâns de a asemenea că mulți tineri "împinși poate de propriile convingeri politice sau religioase sfârșesc prin a deveni unelte ale violenței și de distrugere în viața multora". "Unii nativi digitali găsesc în domeniul virtual și în rețelele sociale noul câmp de bătălie, utilizând fără scrupule arma știrilor false pentru a împrăștia venin și a-și distruge adversarii", a deplâns papa Francisc.

Tinerilor catolici, papa le-a cerut să "se ridice pentru a apăra" dialogul între părinți și copii, sau între tineri și vârstnici. El i-a îndemnat totodată să apere "dreptatea socială, adevărul și onestitatea, precum și pe cei vulnerabili, pe cei care nu au glas în societate și pe imigranți".

"Ridicați-vă și arătați că Hristos trăiește! Răspândiți mesajul său de iubire și de mântuire în școli, în universități, la locul de muncă și mai ales în lumea digitală!", i-a îndemnat papa pe cei tineri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău