Papa avertizează asupra ''spiralei morții'' în confruntările dintre Israel și palestinieni

  • 16 Mai 2021 16:10
Papa avertizează asupra ''spiralei morții'' în confruntările dintre Israel și palestinieni

Papa Francisc a avertizat duminică asupra ''spiralei morții și a distrugerii'' în confruntările din Orientul Mijlociu, considerând drept ''teribilă și inacceptabilă'' pierderea de vieți nevinovate în acest conflict, relatează AFP.

O soluție trebuie găsită "cu ajutorul comunității internaționale" pentru a pune capăt acestui "crescendo de ură și violență care constituie o rană gravă pentru fraternitate, dificilă de vindecat dacă nu se fac eforturi pentru dialog", a declarat papa la rugăciunea sa duminicală Angelus.

"Numeroase persoane au fost rănite și mulți nevinovați au murit. Printre ei, există și copii și acest lucru este teribil și inacceptabil", a declarat suveranul pontif în vârstă de 84 de ani.
 


"Îmi pun întrebarea: unde vor duce ura și răzbunarea? Credem cu adevărat că vom construi pacea distrugându-l pe celălalt?", a întrebat pontiful argentinian, care a lansat în Piața Sfântul Petru "un apel la calm și la cei care au responsabilitatea de a înceta zgomotul armelor și a lua drumul păcii, și cu ajutorul comunității internaționale".

Înainte de tradiționalul Angelus, papa a oficiat o slujbă specială pentru Myanmar în cursul dimineții.
 


În cursul acestei slujbe, el și-a reiterat apelurile la încetarea vărsării de sânge în această țară confruntată o reprimare violentă a civililor de către un regim militar, făcând apel la poporul din Myanmar să nu-și piardă speranța.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău