Papa are ''o stare generală bună'' și respiră normal după operație (Vatican)

  • 08 Iunie 2023 18:39
Papa are ''o stare generală bună'' și respiră normal după operație (Vatican)

Papa Francisc are "o stare generală bună" după intervenția chirurgicală la care a fost supus miercuri din cauza unei hernii abdominale provocată de o operație din 2021, este alert și respiră neasistat, a anunțat joi biroul de presă al Vaticanului, citat de agențiile ANSA și Reuters, preluat de Agerpres.

"Colectivul medical care urmărește evoluția postoperatorie a pontifului ne informează că papa Francisc a petrecut o noapte liniștită, reușind să se odihnească mult timp. El are o stare generală bună, este alert și respiră spontan. Examinările de control de rutină sunt bune. Toată ziua va respecta odihna postoperatorie necesară", a declarat directorul biroului de presă al Vaticanului, Matteo Bruni.

"Papa este informat cu privire la mesajele de apropiere și afecțiune sosite în ultimele ore și își exprimă recunoștința, cerând, în același timp, rugăciuni continue pentru el", a adăugat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun.

Papa Francisc a suferit miercuri o intervenție chirurgicală la spitalul Gemelli din Roma care "a durat trei ore și s-a desfășurat fără complicații", a indicat Vaticanul într-un comunicat emis miercuri seară.

Intervenția chirurgicală a constat într-o laparotomie (incizie în abdomen) și plasarea unei proteze, din cauza unei hernii abdominale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău