Pandemia ia amploare în Europa. Țările comunitare se întorc la restricții dure după ce numărul îmbolnăvirilor a atins noi recorduri

  • 08 Octombrie 12:57
Pandemia ia amploare în Europa. Țările comunitare se întorc la restricții dure după ce numărul îmbolnăvirilor a atins noi recorduri

Record negativ după record negativ în ceea ce privește răspândirea COVID în Europa. Pandemia ia amploare în state precum Franța, Germania și Cehia. Multe țări comunitare au introdus deja noi restricții pentru a încetini răspândirea bolii. Europa a atins ieri un nou record al numărului de infectări cu SARS-COV-2, scrie Digi24

Franța se menține în topul celor mai afectate state europene.

Ieri a înregistrat aproape 19.000 de cazuri noi. Este cel mai mare bilanț zilnic de la începutul pandemiei în Hexagon.

La începutul săptămânii în Paris s-a impus stare maximă de alertă sanitară. Cafenelele, barurile și sălile de sport și-au închis porțile, iar numărul de persoane din centre comerciale a fost redus.

Madrid și alte 9 orașe, din nou în carantină

Nici Spania nu stă mai bine. Vedem că ieri a înregistrat peste 6 500 de cazuri.

Madridul și alte 9 orașe din jurul capitalei au reintrat în carantină. Barurile și restaurantele se închid la ora 22.00.

Nu sunt permise reuniunile mai mari de șase persoane.

Barurile și cafenelele din Bruexelles se închid pentru o lună

Cafenelele și barurile se vor închide de joi dimineață pe întreg teritoriul regiunii Bruxelles pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, care se accelerează în capitala Belgiei, au anunțat autoritățile.

Măsura este prevăzută să rămână în vigoare o lună, până pe 8 noiembrie. Consumul de alcool în spațiul public este interzis și în cele 19 comune ale regiunii Bruxelles-Capitale, a declarat o purtătoare de cuvânt a executivului regional. Restaurantele pot rămâne deschise.

Sălile de evenimente precum și ceainăriile (care nu servesc neapărat băuturi alcoolice) vor trebui, de asemenea, să își închidă porțile, se arată într-un comunicat al executivului regional.

Belgia a înregistrat în ultimele șapte zile o medie zilnică de aproape 2.500 de noi infectări, o creștere cu 57% față de săptămâna precedentă.

Patru dintre cele zece comune din Belgia în care circulația virusului este cea mai intensă se află în regiunea Bruxelles: Bruxelles-Ville, Molenbeek-Saint-Jean, Schaerbeek și Anderlecht.

Peste 4.000 de cazuri de infectare în ultimele 24 de ore, în Germania, pentru prima dată după luna aprilie

Germania a înregistrat ieri peste 4.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, cu peste 1.200 mai multe decât în urmă cu o zi și cel mai ridicat bilanț pe o zi înregistrat începând din data de 11 aprilie.

Miercuri, majoritatea celor 16 landuri federale au convenit să interzică cazările în hoteluri și apartamente turistice pentru persoanele venite din zone cu risc din țară.

Cu o rată de incidență de peste 50 de cazuri la 100.000 de locuitori într-o săptămână, pragul stabilit de autorități pentru noi restricții, anumite districte din Berlin, orașul Bremen și anumite zone din nord-vest și de lângă Stuttgart sunt astfel de zone roșii.

La Berlin și în centrul financiar Frankfurt, unde rata de incidență se apropie de 50, s-a anunțat marți instituirea de restricții pe timp de noapte și în privința contactelor sociale.

În capitala federală, majoritatea magazinelor, toate barurile și restaurantele vor fi închise între orele 23.00-06.00 începând de sâmbătă și până cel puțin la 31 octombrie.

Sunt introduse restricții pentru persoanele care vin din zonele cu risc epidemiologic, inclusiv români. Acestea trebuie să stea în carantină la intrarea în Germania, până la testarea negativ.

Stare de urgență prelungită în Italia până în 31 ianuarie 2021. Cifre uriașe în Cehia și Olanda

Numărul cazurilor crește și în Italia. Autoritățile au prelungit starea de urgență până pe 31 ianuarie 2021. De asemenea,  masca de protecție este obligatorie și în exterior.

Cehia atinge un nou record de infectări. Ieri a avut aproape 5.000 de cazuri, ceea ce înseamnă o creștere de patru ori începând din 25 august. Autoritățile au decis reducerea numărului de participanți la adunările publice, iar școala trece în online în multe unități de învățământ.

Și Olanda a ajuns ieri la aproape 5.000 de cazuri. Autoritățile avertizează că va fi nevoie de restricții mai dure dacă numărul infecțiilor și internărilor continuă să crească atât de rapid.

Bulgaria se pregătește pentru noi restricții, dar exclude carantina la nivel național

Și în Bulgaria, datele oficiale furnizate joi arată un număr record de cazuri noi de infectare, 437.

Acesta ridică la 22.743 bilanțul total, în timp ce numărul deceselor este de 873, dintre care 11 de la raportarea precedentă.

Inspectorul sanitar șef a declarat că ar putea fi impuse noi restricții, precum închiderea restaurantelor, dar că o carantină la nivel național este exclusă. 

Polonia anunță ''toleranță zero'' pentru cei care încalcă restricțiile

Polonia a înregistrat un nivel record al noilor cazuri zilnice de infectare cu COVID-19, confirmând 3.003 de noi cazuri în ultimele 24 de ore.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Wojciech Andrusiewicz, a avertizat într-o conferință de presă că este de așteptat un număr semnificativ de decese în următoarele zile.

Andrusiewicz a anunțat că este probabil ca autoritățile să crească numărul zonelor galbene sau roșii, unde există restricții anti-coronavirus, cum ar fi purtarea măștii în locuri publice.

În prezent, 51 de zone din Polonia sunt clasificate ca fiind galbene sau roșii, dar începând de sâmbătă numărul acestora ar putea să depășească 100, ceea ce înseamnă că aproximativ o treime din suprafața țării ar fi vizată de restricții suplimentare.

Capitala Varșovia ar urma să fie declarată zonă galbenă începând de sâmbătă, a spus Andrusiewicz.

Polonia a anunțat marți ''toleranță zero'' pentru cei care încalcă restricțiile impuse pentru a limita răspândirea pandemiei de COVID-19, cu reguli mai dure și mai stricte.   

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-4
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:2,1 m/s
Fri
3
Sat
3
Sun
2
Mon
2
Tue
1

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău