Pandemia are consecințe majore asupra copiilor, atrage atenția UNICEF Germania

  • 21 Aprilie 2021 18:25
Pandemia are consecințe majore asupra copiilor, atrage atenția UNICEF Germania

Un raport al UNICEF Germania, publicat la un an de la prima carantină, confirmă ''consecințe majore'' ale pandemiei asupra copiilor, tinerilor și familiilor.

După un an de pandemie, copiilor și tinerilor le lipsesc multe dintre lucrurile care le conferă bunăstare. Din cauza închiderii școlilor și a restricțiilor privind viața personală, acestora le lipsesc în prezent exercițiile fizice, distracția și interacțiunea cu colegii, a explicat Georg Graf Waldersee, președintele UNICEF Germania, citat marți pe site-ul UNICEF Germania.

Potrivit oficialului, perioada îndelungată de izolare și privarea de lucruri familiare îi pot face pe copii și tineri să se închidă în ei, pentru că le lipsește din ce în ce mai mult încrederea și perspectiva. Pe de altă parte, problemele de la școală pot avea ca rezultat mai puține oportunități de angajare pentru unii dintre ei.

Președintele UNICEF Germania pledează pentru ca tinerii și copiii să se poată folosi din nou de spațiile publice, cu sprijin mai mare pentru copiii defavorizați.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău