Pandemia a crescut cererea pentru alimente produse pe bază de plante, spune Nestle

  • 28 Septembrie 20:14
Pandemia a crescut cererea pentru alimente produse pe bază de plante, spune Nestle

Cererea pentru alimente produse pe bază de plante a crescut în timpul crizei coronavirusului, în condițiile în care consumatorii încearcă să mănânce produse mai sănătoase iar problemele de la unele abatoare au afectat livrările de carne, a anunțat luni directorul grupului elvețian Nestle SA, transmite Reuters, preluat de Agerpres

Nestle, cel mai mare producător mondial de alimente, a început să investească sume importante în produse pe bază de plante, în încercarea de a-și extinde cercetarea dincolo de produsele din carne și a se ridica la înălțimea provocărilor venite din partea mărcilor locale de produse alimentare la modă.

În următoarele zile, Nestle va lansa o băutură cu lapte Nesquik produs pe bază de plante și o nouă versiune a burger-ului său vegan.

"Interesul în alternativele produse pe bază de plante a crescut din mai multe motive", a declarat directorul general de la Nestle, Mark Schneider, menționând problemele înregistrate de-a lungul lanțului de aprovizionare cu carne din America de Nord. În primăvara acestui an, aproximativ 20 de abatoare au fost închise în SUA, după ce au fost descoperite mai multe mii de cazuri de infecție cu coronavirus.

"De asemenea, oamenii sunt din nou interesați în sănătatea personală și pierderea de greutate după ce s-a descoperit că virusul COVID afectează în mod deosebit pe cei cu probleme de sănătate preexistente", a mai spus Schneider cu ocazia inaugurării unui centru de cercetare&dezvoltare la facilitatea de studii în domeniul laptelui pe care Nestle o are la Konolfingen, în apropiere de capitala Berna.

Acest centru va face legătura între studenți și start-up-uri cu oamenii de știință de la Nestle care caută noi produse lactate și alternative pe bază de plante.

În prima jumătate a acestui an, vânzările Nestle de produse alimentare pe bază de plante au crescut cu 40%, după ce anul trecut au trecut de 200 milioane de franci elvețieni (215 milioane de dolari). Cu toate acestea, este vorba de un procent mic din vânzările totale de 92,6 miliarde de franci realizate anul trecut de grupul elvețian.

Mark Schneider s-a declarat încrezător că prețurile pentru alternativele pe bază de plante la carne vor scădea în timp, dar a adăugat că prețurile ridicate reflectă și costul mare al unor ingrediente precum proteinele din mazăre și soia. "Vrem să fim lideri pe multe segmente și vom merge acolo unde ne duce piața", a spus Mark Schneider, adăugând că Nestle lucrează la alternative pe bază de plante și pentru alte categorii de produse, inclusiv ciocolată și înghețată.

La rândul său, directorul de tehnologie de la Nestle, Stefan Palzer, a subliniat că utilizarea de ingredient pe bază de plante de-a lungul vastei gamei de produse Nestle, care se întinde de la batoanele de ciocolată KitKat, până la mâncarea pentru bebeluși Gerber și înghețata Haagen-Dazs, ar oferi importante economii de scară.

Principalii producători de alimente pe bază de plante sunt companiile americane Beyond Meat și Impossible Foods.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
16
Cer fragmentat
Umiditate:87 %
Vint:1,39 m/s
Wed
15
Thu
14
Fri
11
Sat
9
Sun
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău