Pandemia a cauzat creșterea cu 150 de milioane a numărului de copii care trăiesc în sărăcie, potrivit UNICEF

  • 17 Septembrie 2020 09:42
Pandemia a cauzat creșterea cu 150 de milioane a numărului de copii care trăiesc în sărăcie, potrivit UNICEF

Pandemia cu noul coronavirus și măsurile de izolare asociate au determinat creșterea cu 150 de milioane a numărului de copii care trăiesc în sărăcie, relevă o analiză publicată joi de UNICEF și Salvați Copiii, citată de dpa, potrivit Agerpres.

De la începutul pandemiei, a fost înregistrată o creștere cu 15% a numărului de copii care trăiesc în sărăcie în țările cu niveluri de venit scăzute și medii, numărul total al copiilor aflați în această situație ridicându-se la circa 1,2 miliarde, potrivit celor două organizații.

Raportul mai notează că cei mai săraci copii ai lumii devin încă și mai săraci și avertizează că această stare de lucruri se va deteriora probabil în continuare în următoarele luni.

"Familii care erau pe punctul de a scăpa de sărăcie au fost trase înapoi sub prag, iar altele cunosc niveluri de sărăcie cu care nu s-au mai confruntat până acum", a subliniat într-un comunicat directoarea executivă a UNICEF, Henrietta Fore.

"Și mai îngrijorător este că ne aflăm mai aproape de începutul acestei crize decât de sfârșitul ei", se menționează în comunicat.

Agențiile îndeamnă guvernele să extindă rapid aria de acțiune a sistemelor de protecție socială, accesul la asistență medicală și capacitățile de învățământ de la distanță.

"Copiii care rămân în urmă cu educația au un risc sporit de a fi forțați să muncească sau să se căsătorească prea devreme și de a fi prinși în ciclul sărăciei ani la rând de acum înainte", a punctat Inger Ashing, directoare executivă a organizației Salvați Copiii.

Analiza are la bază date din peste 70 de țări cu privire la accesul adecvat al copiilor la educație, medicamente, alimente, condiții de locuit, sisteme de salubritate și apă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău