Până la începutul anului școlar au rămas două săptămâni. Maratonul de vaccinare a cadrelor didactice din municipiul Chișinău continuă

  • 17 August 2021 13:13
Până la începutul anului școlar au rămas două săptămâni. Maratonul de vaccinare a cadrelor didactice din municipiul Chișinău continuă

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău în comun cu Primăria Municipiului Chișinău își dorește imunizarea tuturor cadrelor didactice care activează în instituțiile municipale de învățământ.

DGETS solicită maximă responsabilitate de la liderii școlari și vaccinarea profesorilor, ca măsură de urgență primară. Copiii merită o școală prietenoasă și de calitate și în perioada pandemiei. Pierderea cunoștințelor poate fi un proces irecuperabil, în mod special pentru copiii claselor absolvente, se arată în comunicat.

Astfel DGETS îndeamnă comunitatea pedagogică și întreaga societate să se vaccineze: „Cu cât mai mulți oameni vor fi vaccinați, dezvoltând o imunitate colectivă, cu atât mai multe vieți vom salva și vom putea reveni la un regim obișnuit de activitate”!

În prezent, rata de imunizare în rândul angajaților instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău în 41 de instituții din cele 150 care activează̆ este de peste 75%. Îmbucurător este faptul că sunt deja instituții în care s-a vaccinat tot personalul angajat, 100%. Vaccinarea este necesară pentru toți noi, ca să revenim la o activitate școlară în regim normal.

Maratonul se va desfășura la Centrul Municipal de Vaccinare de pe strada Petru Rareș 18, în intervalul orelor 09:00 – 17:00. Vaccinarea va fi posibilă fără o programare prealabilă,  doar cu buletinul de identitate.

În cadrul maratonului, vor fi disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19, aprobate în Republica Moldova, precum: AstraZeneca, Johnson&Johnson, Pfizer, Sinopharm.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău