Până la formarea noului guvern german trebuie depășite „numeroase subiecte de divergențe serioase”, spune Angela Merkel

  • 02 Februarie 2018 19:49
Până la formarea noului guvern german trebuie depășite „numeroase subiecte de divergențe serioase”, spune Angela Merkel

Cancelarul federal Angela Merkel a temperat astăzi  șansele de a ajunge la un acord rapid cu social-democrații asupra formării unui guvern în Germania, estimând că există încă „numeroase subiecte de divergențe serioase”, informează Agerpres.

Președintele social-democraților din SPD, Martin Schulz, a estimat la rândul său că „există încă multe de negociat pentru a ajunge la un acord”.

Discuțiile se împiedică încă de două subiecte principale: piața muncii și sănătatea. Extrem de divizați asupra oportunității de a servi din nou drept punct de sprijin pentru conservatori în formarea unei coaliții majoritare în parlament, social-democrații cer, pentru a intra într-o alianță, mai puțină flexibilitate pe piața muncii și reducerea inegalităților între clasele sociale mai modeste și cele înstărite la capitolul asigurărilor de sănătate.

În mod concret, ei cer ca recurgerea la contracte pe durată determinată să fie restrânsă și o apropiere între regimurile de asigurare de sănătate publică și privată, diferențe care în opinia lor alimentează „o medicină cu două viteze”.

Conservatorii au refuzat până acum să cedeze în aceste două probleme.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău