Până la finele anului, în capitală vor fi puse în circulație 240 de autobuze și troleibuze

  • 06 Septembrie 2021 12:53
Până la finele anului, în capitală vor fi puse în circulație 240 de autobuze și troleibuze

Până la finele anului, în capitală vor fi puse în circulație 240 de autobuze și troleibuze, comunică primarul capitalei, Ion Ceban, precizând că municipalitatea a reușit deja să reînnoiască parcurile de transport public cu 83 de unități de transport, transmite IPN.

La ședința operativă de la Primărie, edilul a menționat că 60 de troleibuze au fost procurate și deja circulă pe străzile capitalei. Alte două troleibuze articulate urmează să fie scoase la linie după finalizarea lucrărilor din strada Creangă. Totodată, au fost achiziționate 58 de autobuze cu parcurs. 28 dintre ele au fost recepționate: 16 au fost distribuite pe rute, iar restul unităților sunt în proces de pregătire pentru a fi puse în circulație.

Din cele o sută de autobuze noi achiziționate, zece au fost puse pe linie, iar altele cinci trec procedura de verificări tehnice și vor fi scoase la linie în cel mai scurt timp.

Ion Ceban a precizat că a solicitat ca direcția responsabilă să ia în calcul toate rutele unde necesită a fi suplinit numărul de transport din cauza cererii mari. De asemenea, urmează să fie create rute noi, acolo unde în prezent nu circulă transport public.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău