Până în 2025, Republica Moldova va avea două centrale termoelectrice de cogenerare, anunță Andrei Spînu

  • 07 Decembrie 2022 11:09
Până în 2025, Republica Moldova va avea două centrale termoelectrice de cogenerare, anunță Andrei Spînu

Până în 2025, Republica Moldova va avea două centrale termoelectrice de cogenerare. A fost lansată licitația pentru proiectarea și construcția centralelor electrice de cogenerare, anunță vicepremierul Andrei Spînu pe canalul său de Telegram.

Noile centrale vor fi bazate pe tehnologia flexibilă - motoare cu ardere internă și vor avea o capacitate de 55 MW/h energie electrică și 43 Gcal/h. Acestea vor înlocui fosta CET-1, care a fost dată în exploatare încă în anul 1951.
 
Procedurile de achiziție a serviciilor de proiectare, furnizare, instalare și punere în funcțiune a centralelor au fost lansate de către Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii.
 
Documentele de licitație pot fi găsite aici: https://bit.ly/3iEydqT
 
Spînu menționează că noile centrale eficiente vor avea și instalații fotovoltaice cu o capacitate de 100 kW, contribuind astfel la dezvoltarea surselor de energie regenerabilă din R. Moldova.
 
Construcția celor două centrale vine să susțină independența energetică a Republicii Moldova și sunt construite cu sprijinul financiar al World Bank Moldova, punctează vicepremierul.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău