Pălmuitul copiilor a devenit ilegal în Franța. Care sunt noile reguli pentru părinți

  • 04 Iulie 2019 14:23
Pălmuitul copiilor a devenit ilegal în Franța. Care sunt noile reguli pentru părinți

Pălmuitul, urecheatul sau amenințarea copiilor au fost interzise oficial în Franța. O lege adoptată de Parlament abrogă un articol din Codul Civil, ce datează din urmă cu mai bine de 200 de ani. Acesta îi ierta pe părinții care își educau mai dur copiii neastâmpărați, potrivit Digi24.ro.

Potrivit sursei citate, astfel de scene sunt de acum ilegale în Franța. Senatul de la Paris a adoptat o lege prin care corecțiile fizice aplicate copiilor în scop educativ au fost interzise. Vorbim mai exact despre ciupituri, palme, mușcăturile, țipete sau insultele. De asemenea, noua lege franceză interzice să sperii un copil, să-l ameninți sau să lași un bebeluș să plângă singur.Se pune capăt astfel unui obicei moștenit din secolul 19, mai exact din codul civil din 1804, care admitea „dreptul de a-l corecta fizic" pe copil și pe care părinții francezi îl invocau în instanță la nevoie.

Olivier Paccaud - senator francez: Esența acestei legi, justificarea ei, ceea ce trebuie să scoată în evidență este revelația că violența nu este niciodată răspunsul.

Potrivit datelor, 85% dintre părinții francezi recunosc că le-au mai dat câte o palmă copiilor, iar mai bine de jumătate dintre francezi și-ar fi bătut copii înainte ca aceștia să fii împlinit doi ani.

Olivier Paccaud - senator francez: A fi părinte este extrem de dificil. Violența este adesea sinonimă cu slăbiciunea și eșecul, pentru că nu avem răbdarea, pentru că nu ne găsim cuvintele.

Noua lege prevede ca în Codul Civil să fie stipulat faptul că „autoritatea parentală se exersează fără violențe fizice sau psihologice". Textul va fi citit la primărie cuplurilor care se căsătoresc și va fi tipărit și pe carnetul de sănătate al copilului.

Norma nu prevede și sancțiunii pentru părinții care nu o respectă, dar maltratarea copiilor este pedepsită în Franța cu până la 20 de ani închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău