Pakistan | Cel puțin doi morți și 28 de răniți într-un atentat într-o moschee

  • 24 Mai 2019 19:43
Pakistan | Cel puțin doi morți și 28 de răniți într-un atentat într-o moschee

Cel puțin două persoane au murit și alte 28 au fost rănite în timpul unui atentat cu bombă într-o moschee din Quetta, capitala Belucistanului, cea mai instabilă dintre provinciile din Pakistan, au anunțat vineri responsabili locali, potrivit AFP,preluat de Agerpres.

"Este un atentat cu bombă", a declarat pentru AFP șeful poliției din Quetta (sud-est), Abdur Razzaq Cheema, adăugând că au fost folosite două kilograme de explozivi și că bomba a fost activată de la distanță. "Explozia s-a soldat cu doi morți și 28 de răniți", a adăugat el.

Doctorul Mihammad Waseem, de la spitalul regional Sandeman, a confirmat acest bilanț. Doisprezece răniți se află într-o stare gravă, a precizat el.

Niciun grup insurgent nu a revendicat deocamdată atacul, survenit cu puțin timp înainte de rugăciunea de vineri, în luna sacră a Ramadanului.

Quetta este capitala Belucistanului, cea mai mare și mai săracă dintre provinciile din Pakistan, care se învecinează cu Iranul și Afganistanul. Violențe comise de separatiști locali și de grupări jihadiste au loc aici în mod regulat.

La mijlocul lui aprilie, un atentat sinucigaș revendicat atât de gruparea Stat Islamic, cât și de o facțiune talibană pakistaneză s-a soldat cu 20 de morți și 48 de răniți.

În 12 mai, un atac care a avut loc în Gwadar, alt oraș din Belucistan, s-a soldat cu cinci morți și șase răniți. El a vizat un loc simbolic: un hotel de lux situat lângă un port construit în larg de China, în cadrul unui vast proiect de infrastructură estimat la mai multe zeci de miliarde de euro, Coridorul Economic China-Pakistan (CPEC). 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău