Pakistan: Cel puțin 65 de morți și peste 40 de răniți după ce un tren de pasageri a luat foc

  • 31 Octombrie 2019 09:13
Pakistan: Cel puțin 65 de morți și peste 40 de răniți după ce un tren de pasageri a luat foc

Cel puțin 65 de oameni au murit și peste 40 au fost răniți după ce un tren de pasageri a luat foc joi în Pakistan, informează dpa și AFP, preluat de Agerpres.

Trenul a luat foc după ce o butelie de gaz ce era folosită de pasageri pentru gătit a explodat, a precizat un oficial al poliției pakistaneze, Ameer Taimur Khan.

Trenul circula pe ruta Karachi, sud, spre Lahore, est, potrivit ministrului pakistanez pentru căile ferate, Shaikh Rashid, care a anunțat că a fost declanșată o anchetă pentru a afla în ce mod butelia de gaz - care este interzisă în trenuri - a ajuns înăuntru.

Cel puțin trei vagoane au luat foc în urma exploziei, iar oamenii au început să sară din trenul în mers, a mai spus ministrul. Echipe de pompieri încearcă încă să stingă focul, iar numărul exact de victime va putea fi aflat după ce operațiunile de salvare se vor încheia în totalitate, a subliniat el.

Mai mult de 40 de persoane au fost rănite și erau în curs de evacuare spre spitalele din regiune, potrivit ministrului sănătății din provincia Pendjab, Yasmin Rashid. Conform declarațiilor acesteia, trenul încă în flăcări se află în districtul Rahim Yar Khan din această provincie, în centrul Pakistanului.

Potrivit unui reprezentant al echipelor de salvare, Baqir Hussain, "numărul de victime ar putea crește, pentru că mai sunt pasageri prinși în interiorul vagoanelor în flăcări". 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău