Pakistan: 150 de piloți, opriți la sol pentru licențe 'suspecte' după accidentul de avion din mai

  • 25 Iunie 2020 17:56
Pakistan: 150 de piloți, opriți la sol pentru licențe 'suspecte' după accidentul de avion din mai

Compania aeriană Pakistan International Airlines (PIA) intenționează să oprească la sol peste o treime dintre piloții săi sub suspiciunea că au licențe "suspecte", în urma accidentului mortal de avion de luna trecută.

"Vom ține la sol 150 de piloți comerciali, dintr-un total de 434, deoarece ar putea avea licențe suspecte", a declarat joi pentru DPA purtătorul de cuvânt al PIA, Abdullah Hafeez Khan.

Este posibil ca piloții să fi trecut fraudulos examenele de obținere a licenței, aranjând ca alte persoane să dea testul în locul lor, a adăugat el.

Compania aeriană și Autoritatea Aviației Civile (CAA) vor desfășura o investigație și vor face o nouă evaluare a piloților pentru a stabili dacă licențele lor sunt false, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Anchetatorii vor cerceta de asemenea dacă licențele au fost obținute prin mituirea oficialilor CAA, a declarat el.

DPA precizează că nu se știe deocamdată dacă verificarea piloților va fi extinsă și la companiile aeriene private pakistaneze.

"Numai piloții PIA vor trece prin acest filtru într-o primă fază. E posibil să îl extindem și la alte companii aeriene ulterior", a declarat un oficial al CAA.

Decizia vine la puțin peste o lună după ce un Airbus A320 operat de PIA s-a prăbușit în orașul Karachi din sudul Pakistanului, omorând 97 de pasageri și membri ai echipajului.

Conform unei investigații preliminare, cauza accidentului a fost o eroare umană din partea piloților și a angajaților de la staff-ul de la sol.

Piloții nu erau concentrați în timpul zborului de la 22 mai, deoarece discutau despre pandemia de coronavirus din cauză că aveau membri ai familiei infectați, a declarat miercuri ministrul Aviației, Ghulam Sarwar Khan.

În ultimul deceniu, circa 450 de pasageri și membri ai echipajului au murit în patru accidente de avion în Pakistan, două implicând PIA și alte două implicând companii private.

Eroarea umană a fost stabilită drept cauză în trei din cele patru accidente, ridicând întrebări în legătură cu abilitățile piloților.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău