Pakistan | 11 polițiști, eliberați după ce au fost luați ostatici de manifestanți anti-Franța ai unui partid islamist radical

  • 19 Aprilie 2021 09:01
Pakistan | 11 polițiști, eliberați după ce au fost luați ostatici de manifestanți anti-Franța ai unui partid islamist radical

Unsprezece polițiști pakistanezi, luați ostatici de manifestanți anti-Franța ai unui partid islamist radical, au fost eliberați la sfârșitul unor negocieri, a anunțat luni Ministerul de Interne pakistanez, citat de France Presse.

Polițiștii au fost luați ostatici duminică de partidul Tehreek-e-Labbaik (TLP) în timpul unor manifestații violente la Lahore.

Un videoclip postat duminică, a cărui autenticitate a fost confirmată pentru AFP de poliția din Lahore, arată polițiști răniți, unii sângerând și învinețiți, cu capul bandajat.

Ministrul de interne, Sheikh Rashid Ahmed, a declarat că polițiștii au fost eliberați luni dimineață devreme după "negocieri" cu partidul Tehreek-e-Labbaik (TLP), oficial interzis de săptămâna trecută de către guvern, care l-a clasificat drept organizație teroristă.

Ofițerii au fost reținuți într-o moschee aparținând TLP, în care s-au adunat susținătorii acestei mișcări.

"Negocieri au început cu TLP, prima parte s-a terminat cu succes", a declarat Rashid într-un videoclip pe Twitter. "Ei i-au eliberat pe cei 11 polițiști care fuseseră luați ostatici".

Islamiștii protestează din 12 aprilie împotriva încarcerării liderului lor, arestat pentru că a cerut expulzarea ambasadorului francez.

Ei au fixat la 20 aprilie data limită pentru expulzarea ambasadorului francez.

Manifestații anti-Franța au avut loc în mai multe orașe din întreaga țară, provocând moartea a șase polițiști și făcând Ambasada Franței să ceară cetățenilor francezi să părăsească provizoriu țara.

Partidul este la originea unei campanii anti-Franța de luni de zile după ce președintele Emmanuel Macron a apărat dreptul la caricatură în numele libertății de exprimare. Liderul francez s-a exprimat în timpul omagiului adus unui profesor ucis în 16 octombrie după ce a arătat clasei sale desene satirice, în urma republicării reprezentărilor profetului Mahomed de către săptămânalul Charlie Hebdo.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău