Paisprezece răniți în Germania, în urma unor ciocniri între refugiați

  • 28 Septembrie 2015 16:46
Paisprezece răniți în Germania, în urma unor ciocniri între refugiați

Paisprezece persoane au fost rănite duminică, 27 septembrie, în urma unor ciocniri între refugiați, într-o tabără de lângă orașul german Kassel, relatează agenția germană DPA, citată de AFP în pagina electronică.

Ciocnirile au izbucnit la periferia orașului, într-o tabătă de corturi în care se află aproximativ 1.500 de migranți provenind din aproximativ 20 de țări, și au durat "mai multe ore", a anunțat poliția, citată de DPA.

Trei polițiști se află printre răniți, potrivit aceleiași surse.

O bătaie a izbucnit duminică la prânz, în timpul mesei, între doi refugiați, iar ulterior a implicat două grupuri mari de migranți albanezi și pakistanezi, potrivit DPA.

Duminică seara, o a treia ciocnire a izbucnit între un grup de aproximativ 70 de migranți și alt grup de aproximativ 300 de migranți.

Poliția a reușit să restabileacă ordinea după mai multe ore, dar nu a operat arestări.

Potrivit Deutsche Welle, poliția a anunțat că certuri au izbucnit frecvent în acest centru temporar pentru migranți instalat în incinta fostului aeroport Kassel-Calden, în nordul Germaniei, dar că incidentele de duminică sunt primele în care s-a ajuns la confruntări fizice.

Opt refugiați răniți au fost conduși la spital pentru îngrijiri, potrivit DW.

Autobuze au sosit duminică seara în centru pentru a-i lua și conduce la alt centru pe unii refugiați.

Poliția a intervenit împreună cu oficiali pentru a pune capăt disputei. Trei oficiali și trei refugiați au fost răniți. Anchete privind refuzul dispozițiilor autorităților și atac grav au fost lansate, fără să se facă arestări, potrivit DW.

Centrul a fost creat inițial pentru a găzdui 1.000 de persoane. Unii dintre cei 1.500 de refugiați aflați acolo în prezent sunt mulțumiți că se află departe de război, însă alții și-au exprimat frustrarea și îndoiala că vor primi azil, potrivit postului.

Germania așteaptă până la un milion de migranți să sosească pe teritoriul său până la sfârșitul anului.

"Capacitatea noastră de absorbție este limitată, chiar dacă nu s-a decis încă până unde merg aceste limite", a avertizat duminică președintele german Joachim Gauck.

Sursa: mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău