Pagube importante comise de "vestele galbene" pe șoselele franceze

  • 10 Ianuarie 2019 17:48
Pagube importante comise de

Ministrul francez de interne, Christophe Castaner, i-a acuzat pe susținătorii mișcării de protest "Vestele galbene" de avarierea a aproximativ 60% dintre camerele radar de pe șoselele franceze.

Ministrul a declarat în cursul unei conferințe de presă că a văzut "imbecili" care au publicat fotografii ale lor stând lângă asemenea camere distruse. Oricine ar conduce în aceste zile în Franța ar observa rapid indicii ale vandalismului: camere radar acoperite de vopsea sau înfășurate în bandă adeviză neagră, pentru a nu mai putea funcționa.

Acum, ministrul a confirmat scara uriașă a pagubelor, în condițiile în care din totalul de 3.000 de camere radar, aproape 60% nu mai sunt funcționale. Toate aceste pagube se datorează protestatarilor "vestele galbene", pentru care camerele radar sunt un simbol al modului în care guvernul "îi jecmănește pe săraci".

Unul dintre principalele motive care au generat protestele începute anul trecut a fost opoziția pe scară largă în mediul rural la reducerea vitezei limită pe drumurile principale de la 90 la 80 de km/oră.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău