Paginile de Facebook ale lui Ilan Șor, Alexei Lungu, Marina Tauber și Evghenia Guțul au fost blocate. Reacția SIS

  • 06 Iunie 18:18
Paginile de Facebook ale lui Ilan Șor, Alexei Lungu, Marina Tauber și Evghenia Guțul au fost blocate. Reacția SIS

Paginile de Facebook ale lui Ilan Șor împreună cu cea a Marinei Tauber, Alexei Lungu și a bașcanei Evghenia Guțul, au fost blocate. Conturile oficiale ale acestora nu mai sunt accesibile pe platforma de socializare. Solicitați de TV8 pentru o reacție, reprezentanții SIS au menționat că a informat încă din 2023 compania Meta despre utilizarea de către persoanele „afiliate factorului rus pentru promovarea dezinformarii”.

SIS a informat, încă din 2023, compania Meta despre utilizarea de către persoanele afiliate factorului rus pentru promovarea dezinformarii si propagandei. Informările au vizat o listă de pagini anonime  care promovau publicitate platită din fonduri ilegale, în special în perioada alegerilor locale generale din 2023”, a comunicat SIS pentru TV8.

Precizăm că Ilan Șor ar fi unul din principalii finanțatori ai campaniilor de dezinformare pe Facebook. Este constatarea asociației Watchdog, care a analizat minuțios mii de postări sponsorizate anti-integrare la UE și anti-referendum, dar și sute de pagini anonime controlate de aceștia.

Citiți și: Campanie masivă de dezinformare: Platon și Șor sunt lideri la postări sponsorizate anti-UE

Solicitat de TV8, Ilan Șor nu a răspuns pentru o reacție.

Potrivit datelor Meta Ads Library, doar pe Facebook, Șor a cheltuit pentru publicitate într-un an și șase luni 378 de mii de euro. Expertul susține că oligarhul fugar este lider la capitolul publicitate anti-Europa.

 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău