Păduri stropite contra dăunătorilor. Apicultorii sunt atenționați să închidă albinele în perioada respectivă

  • 16 Aprilie 2019 13:25
Păduri stropite contra dăunătorilor. Apicultorii sunt atenționați să închidă albinele în perioada respectivă

Peste 20 de mii de hectare de pădure din Strășeni, Hâncești și Călărași vor fi stropite contra dăunătorilor, în a doua jumătate a lunii aprilie și prima decadă a lunii mai. Agenția Moldsilva precizează într-un comunicat de presă că preparatele chimice folosite nu sunt periculoase pentru viața omului, transmite IPN.

Apicultorii din zonele unde va avea loc stropirea sunt atenționați să închidă albinele în perioada respectivă sau să reamplaseze stupinele la o distanță de 10 km. Este interzisă aflarea animalelor domestice în locurile unde are loc prelucrarea chimică, iar populației i se recomandă să se abțină de la colectarea ciupercilor sau aflarea în pădure în scop de odihnă în această perioadă.

În raionul Hâncești, vor fi supuse tratamentului zonele împădurite din preajma orașului Hâncești, satelor Mereșeni, Sărata-Galbenă, Caracui, Mereni, Albița, Dubovca, Bozieni, Sărata-Mereșeni, Fundul Galbenei, Rusca, Anini, Șipoteni, Stolniceni, Negrea, Lăpușna, Bălceana, Logănești.

În raionul Strășeni, vor fi stropite pădurile din preajma orașului Strășeni și satelor Căpriana, Pănășești, Scoreni, Cojușna, Condrița, Malcoci, Făgureni, Voinova.  

În raionul Călărași, tratamentului chimic vor fi supuse zonele împădurite din satele Onești, Gălești, Pitușca, Vărzărești și Păulești.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău