Pădurea Norka, locul în care militarii ruși au plănuit atacurile de la Bucea, Irpin sau Borodeanka

  • 08 Aprilie 2022 09:08
Pădurea Norka, locul în care militarii ruși au plănuit atacurile de la Bucea, Irpin sau Borodeanka

Pădurea în care s-au adăpostit, de la începutul războiului din Ucraina, peste 3.000 de militari ruși s-a transformat într-un cimitir de mașini militare rusești, dar și un perimetru în care accesul civililor este extrem de periculos, transmite Agerpres.

Zona împădurită de la Norka, aflată la Nord-Vest de Kiev, la câțiva zeci de kilometri de frontiera cu Belarus, a fost locul de intrare a unei importante părți a armatei ruse pe teritoriul Ucrainei. Pe aici au pătruns trupele armatei ruse care au atacat localități precum Bucea, Irpin sau Borodeanka, atacuri soldate cu sute de victime în rândul civililor.

Pădurea de pini din apropiere de Kiev este împânzită, acum, de camioane arse, dar și de cantități importante de muniție neexplodată cu care invadatorii ar fi vrut să atace localitățile ucrainene.

Tot aici sunt vizibile "casele" provizorii ale soldaților ruși săpate în pământ, dar și mare parte din logistica pe care aceștia o foloseau în timpul intervenției pe teritoriul ucrainean. În pădurea Norka au fost abandonate uniforme militare și corturi de campanie, însă tot aici pot fi văzute și sticle de vodcă, ziare ale armatei ruse, precum și resturi de alimente sau medicamente.

Unul dintre localnici, care locuiește la marginea pădurii, povestește că, timp de 40 de zile, rușii au stat în acea pădure și au lansat atacuri în zonă.

"Totul ardea. Ei bombardau și împușcau permanent. La mine, și câinele a plâns. Nu am mai văzut așa ceva. Nu am crezut că pot să văd lacrimi la câine", a declarat, pentru AGERPRES, Ivan Dimitrievici Kovalkiuk.

Zona a fost eliberată de invadatori în urma unei contra-ofensive a armatei ucrainene, care a înconjurat zona și a lansat atacuri asupra soldaților ruși și a tehnicii acestora.

Localnicii susțin că în urma acestui atac au fost victime foarte multe în rândul militarilor ruși, însă cadavrele acestora au fost încărcate în camioane și transportate în locuri necunoscute.

"Credem că există o groapă comună în pădure, însă până acum nu a fost descoperită. Urmează să cercetăm zona", a spus Dimitrie, unul dintre cei implicați în apărarea localităților. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău