Pactul ecologic european, prezentat miercuri în plenul PE de președintele Comisiei Europene

  • 09 Decembrie 2019 14:33
Pactul ecologic european, prezentat miercuri în plenul PE de președintele Comisiei Europene

Eurodeputații vor dezbate miercuri, la Bruxelles, Pactul ecologic european menit să transforme Uniunea Europeană în primul continent neutru din punct de vedere climatic, potrivit unui comunicat dat publicității luni de Parlamentul European, citat de Agerpres.

Ședința plenară extraordinară va avea loc miercuri începând cu ora locală 14:00 (13:00 GMT).

După ce Comisia Europeană (CE) va prezenta Pactul ecologic european, Parlamentul European va avea o primă discuție pe această temă în prezența președintelui CE, Ursula von der Leyen, și a vicepreședintelui executiv al CE pentru Pactul ecologic european, Frans Timmermans.

Pactul ecologic european se va concentra pe lupta împotriva schimbărilor climatice și pe alte obiective legate de protecția mediului, în domenii precum transporturi, energie, agricultură, economie circulară și biodiversitate.

Comunicarea Comisiei Europene va conține cel mai probabil un program al propunerilor viitoare. Parlamentul European a anunțat deja că UE ar trebui să reducă emisiile cu 55% până în anul 2030 pentru a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2050 și că este nevoie urgentă de un buget ambițios pentru perioada de programare financiară 2021-2027.

În urmă cu zece zile, Parlamentul European a votat, cu 429 de voturi pentru și 225 împotrivă, o rezoluție fără caracter obligatoriu prin care declară "urgență climatică'' în Europa.

Europarlamentarii i-au cerut Comisiei Europene "să asigure pe deplin legislația necesară și propunerile bugetare să fie pe deplin aliniate" cu obiectivul limitării încălzirii globale la 1,5 grade Celsius.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău