Pact pentru Chișinău | Unioniștii au prezentat revendicările față de candidații la funcția de primar al Capitalei

  • 10 Aprilie 2018 14:38
Pact pentru Chișinău | Unioniștii au prezentat revendicările față de candidații la funcția de primar al Capitalei

Alianța pentru Centenar propune spre semnare și asumare candidaților la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Chișinău o serie de revendicări grupate sub genericul Pact pentru Chișinău.

Astfel, unioniștii cer ca fiecare candidat să participe până pe 14 aprilie la Consultarea publică din Chișinău, în cadrul căreia cetățenii se pronunță în favoarea sau contra Unirii cu România. De asemenea, aceștia mai vor ca cei care participă în calitate de candidat la funcția de primar al Capitalei să accepte donațiile oferite de România și amplasarea corespunzătoare a busturilor și statuilor Regelui Ferdinand I, membrilor de frunte ai Sfatului Țării și ale altor personalități marcante, amenajarea corespunzătoare a Complexului Memorial „Cimitirul eroilor”.

De asemenea, alte revendicări țin de încurajarea prin toate mijloacele a investițiilor provenite din România și Uniunea Europeană, înfrățirea municipiului Chișinău cu cât mai multe orașe din România și a sectoarelor din Chișinău cu sectoarele din București. „Am așteptat destul după politicieni cu limbaj duplicitar. Candidații trebuie să spună clar „Da” sau „Nu” Unirii”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Alianța pentru Centenar îi informează pe candidați că asumarea Pactului este publică, aspect care va împiedica gesturile populiste menite să extindă numărul votanților.

Până pe 14 aprilie, toți locuitorii municipiului Chișinău se pronunță pentru sau contra Unirii cu România. Aceștia își exprimă opinia la punctele de informare din oraș sau pe site-ul www.decid.md.

Până la ora actuală, peste 12.000 de persoane sau circa 70% din votanți s-a pronunțat în favoarea Unirii. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău