Pacienții oncologici depistați primar vor beneficia mai rapid de prima investigație

  • 07 Iunie 2022 11:38
Pacienții oncologici depistați primar vor beneficia mai rapid de prima investigație

Persoanele cărora le-au fost depistate pentru prima dată maladii oncologice vor putea beneficia mai rapid de prima investigație de înaltă performanță pentru inițierea cât mai degrabă a tratamentului. Este vorba de tomografie/tomografie computerizată și de imagistică prin rezonanță magnetică. Compania Națională de Asigurări în Medicină a semnat acorduri adiționale cu mai mulți prestatori de servicii medicale de înaltă performanță pentru mai mult de două mii de investigații în valoare totală de circa 4,8 milioane de lei, transmite IPN.

În prezent, timpul mediu de așteptare a investigațiilor de înaltă performanță este de 45 de zile. Biletul de trimitere pentru accesarea acestor investigații este eliberat de către medicii specialiști de profil din cadrul Centrului consultativ diagnostic al Institutului Oncologic.

„CNAM depune toate eforturile pentru ca pacienții cu maladii oncologice primar depistați să aibă acces mai rapid la prima investigație de tomografie și rezonanță magnetică, pentru ca persoanele să înceapă cât mai degrabă tratamentul. Vom solicita un raport separat pentru volumul de investigații de înaltă performanță prestate acestor pacienți. De asemenea, vom urmări în ce măsură se reduce timpul de așteptare la investigațiile respective”, a declarat directorul general al CNAM, Ion Dodon, în cadrul unui eveniment la care au participat și reprezentanții Institutului Oncologic, și prestatori de servicii medicale.

Investigațiile sus-menționate sunt efectuate de către șase prestatori publici și privați care au semnat contracte cu CNAM pentru acest tip de servicii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău