Pacienți chinezi externați după ce s-au vindecat de coronavirus au fost testați din nou pozitiv

  • 26 Februarie 2020 16:14
Pacienți chinezi externați după ce s-au vindecat de coronavirus au fost testați din nou pozitiv

Circa 14% dintre pacienții din provincia chineză Guangzhou infectați cu noul coronavirus COVID-19 care s-au recuperat în urma bolii și au fost externați au avut din nou rezultat pozitiv la testele ulterioare, potrivit presei locale citate miercuri de agenția EFE, preluat de Agerpres.

Autoritățile sanitare chineze nu au reușit deocamdată să stabilească de ce acești pacienți au fost testați pozitiv, deși ei par a fi vindecați, și nici dacă ei mai pot transmite virusul. Conform unei evaluări preliminare, experții chinezi presupun că acești pacienți încă nu s-au recuperat în urma infecțiilor pulmonare.

Ultimele criterii elaborate de Comisia Națională de Sănătate chineză stabilesc că un pacient poate fi considerat recuperat dacă două probe consecutive de exudat faringian sau nazal dau un rezultat negativ și tomografia computerizată nu indică leziuni pulmonare, și de asemenea pacientul nu prezintă simptome evidente ale bolii, cum ar fi febra.

Pacienților externați li se recomandă să-și supravegheze starea de sănătate și să-și limiteze activitățile exterioare timp de două săptămâni după ieșirea din spital, ei fiind de asemenea monitorizați în săptămânile următoare prin noi teste de coronavirus.

Conform datelor comunicate miercuri de autoritățile din China, numărul infecțiilor cu noul coronavirus în această țară a ajuns la 78.064 de persoane, din care 2.715 au decedat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău