Pachetul de legi ce vizează susținerea agricultorilor va fi remis către FMI

  • 24 August 2020 09:45
Pachetul de legi ce vizează susținerea agricultorilor va fi remis către FMI

Pachetul de legi ce vizează susținerea agricultorilor care au avut de suferit în urma secetei va fi remis spre coordonare Fondului Monetar Internațional.

Despre acest lucru a anunțat premierul Ion Chicu, în cadrul unui briefing organizat după ședința tradițională a reprezentanților de top ai guvernării.

Șeful Guvernului s-a referit în particular la proiectele ce vizează rambursarea TVA, subvenționarea dobânzilor la credite, dar și instituirea moratoriului la controalele fiscale în rândul agricultorilor.

Aici mă refer la proiectul de lege care prevede rambursarea TVA acumulat de către agricultori cu scopul de a achita plățile fiscale aferente salariilor și impozitului funciar. Alt element al acestui proiect de lege este subvenționarea dobânzilor la credite angajate de fermieri, nu doar noi, dar și cele vechi. De asemenea în proiect este insclus moratoriul asupra controalelor fiscale pentru agricultori și posibilitatea ca Camera de Comerț și Industrie să le elibereaze certificate de forță majoră”, a spus premierul.

Ion Chicu a mai spus că după aceasta pachetul de legi respectiv va fi remis Parlamentului spre aprobare. Deocamdată, nu se știe când deputații se vor convoca în ședința, decizia urmând a fi aprobată de către Biroul Permanent al Legislativului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău