Pachetul de acțiuni de la Moldindconbank va fi tranzacționat prin intermendiul statului. CNSF a propus Guvernului să inițieze negocieri

  • 23 Ianuarie 2019 15:54
Pachetul de acțiuni de la Moldindconbank va fi tranzacționat prin intermendiul statului. CNSF a propus Guvernului să inițieze negocieri

Comitetul Național de Stabilitate Financiară (CNSF), reunit astăzi în ședință, a propus guvernului să înceapă negocieri cu potențialul achizitor al pachetului unic în mărime de 63,89 la sută din acțiunile Moldindconbank, pentru facilitarea tranzacției conform Legii privind administrarea și deetatizarea proprietății publice.

Aceeași procedură, care corespunde bunelor practici din țările europene, a fost aplicată în anul 2018 și în cazul unui pachet de acțiuni al Moldova-Agroindbank, informează MOLDPRES.

Forma de tranzacționare prin intermediul statului reprezintă și o bună protecție a viitorului investitor, consideră Banca Națională a Moldovei (BNM). BNM precizează că procedura este aplicată, ținându-se cont de faptul că Moldindconbank este o bancă de importanță sistemică. Totodată, investitorul potențial și-a manifestat interesul într-o perioadă oportună pentru bancă, după ce pe data de 18 ianuarie 2019, BNM a efectuat ultima extindere permisă de lege cu încă trei luni a termenului de înstrăinare a acestor acțiuni. Astfel, vânzarea pachetului unic vizat „va avea loc în beneficiul activității Moldindconbank și dezvoltării ulterioare a acesteia”, se menționează într-un comunicat al BNM.

Comitetul executiv al BNM a aprobat, la 22 ianuarie, hotărârea privind permisiunea prealabilă pentru achiziționarea de către „DOVERIE UNITED-HOLDING AD” a pachetului de 63,89 la sută din acțiunile Moldindconbank. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău